Десерти

Нисковъглехидратен чийзкейк без печене

Като спазваме режими да не би да не сме хора? И на нас ни се яде сладко, което да изглежда като истинско и най-вече което има вкус на истинско. От както спазваме нисковъглехидратен режим се стремя да експериментирам с десерти. Десерти е силно казано, защото те обикновено не са сладки по стандартният критерий, но за нас са абсолютно идеални. Признавам, че не всеки път се получават, но хубавото е че винаги има как да се преработят. Обикновено Симо ги поглежда с голямо недоверие като кажа какво съдържат, но когато снощи му казах, че ще правя чийзкейк с нищо ненормално вътре направо светна.

Нужните продукти (за форма 25см):

200 г сурови бадеми

2 с л кокосово масло

500 г крема сирене

200 г заквасена сметана

150 г горски плодове (моите бяха микс от къпини, малини и боровинки)

1 есенция ванилия

1 с л мед (сложих само защото плодовете ми бяха много кисели, ако можете да ядете сладки плодове няма да ви е нужно допълнително подслаждане)

В кухненски робот на пулсове разбиваме бадемите, не е нужно да са накиснати или обелени. Така ще останат леко хрупкави и ще напомнят на истинската коричка от бисквитки. Докато ги разбиваме, разтапяме кокосовото масло на водна баня или в микровълнова. Пресипваме в отделна купа, за да не разваляме крема. Отново в робота слагаме крема сиренето, сметаната, плодовете, ванилия и меда. Разбиваме до получаването на пухкава хомогенна смес. В купата смесваме бадемите и кокосовото масло и объркваме добре. На дъното на форма с махащ се ринг изсипваме сместа от бадеми и я разпределяме по цялото дъно. Ако ви залепва по пръстите можете да намокрите ръка или да използвате свежо фолио като ръкавичка. След като покриете дъното изсипвате крема. С помощта на лъжица или шпатулка я разпределяте в цялата форма. Прибирате в хладилник за 1 нощ и на другият ден се наслаждавате на резултата с чаша ароматно кафе !

 

 

One Comment

Leave a Reply

Close

Discover more from Healthy with Deni

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading