Десерти

Ягодово сорбе

Признавам, че за съжаление не мога да ям толкова плодове колкото ми се иска. Не че съм ядяла наистина много преди, но все пак свеждайки избора до горски плодове, лимон, лайм не ти остава много поле за изява. В разгара на сезона на ягодите реших, че не мога да го оставя да отмине просто така без да съм му отдала нужното. Все пак точно сега ягодите са най-узрели, вкусни и ароматни.

Нужните продукти:

1 ч ч ягоди

1 банан

1 лайм

1 чл мед (според мен ако ягодите са сладки може да се пропусне)

18447139_10154682973529150_2416013543932364214_n

Почистете и измийте ягодите и ги нарежете на парчета, за да пуснат сока си. Ако ще използвате мед, поръсете ги сега. Оставете половин – един час, за да се отпуснат добре. След това прехвърлете сместа в блендер и разбийте добре. Прецедете през цедка или тензух, за да няма семчици. Добавете банана и изцеденият сок от лайм и блендирайте отново. Пак прецедете и прехвърлете в кутия, която се затваря много плътно. Оставете поне 3 часа във фризера. Извадете от фризера поне 15 мин преди консумация.

Advertisements

Leave a Reply

Нисковъглехидратно хранене за всеки ден - бързо и лесно

С огромно удоволствие ви съобщавам, че първата ми книга Нисковъглехидратно хранене за всеки ден - бързо и лесно вече е на предпродажба! Приготвих и събрах всичко за вас с много старание и любов ❤️

Close
%d bloggers like this: