Основни

Печено пълнено пиле

Идеално както за предстоящите празници, така и за един по-специален обяд в офиса.

Нужните продукти:

1 цяло пиле, почистено от вътрешностите, около 1.5 кг

1 глава лук

1 малка зелена ябълка

2 гъби шийтаке

100 г пушен бекон

2 сл заквасена сметана

Хималайска сол

Черен пипер

Зехтин

PSX_20171219_164807.jpg

Почистеното пиле поръсете със солта и черният пипер и го натъркайте добре, оставете го да си почине, докато приготвите плънката. Нарежете бекона и гъбите на малки кубчета. Загрейте супена лъжица зехтин в тиган и запържете бекона и гъбите за 5-6 мин. Почистете лука и ябълката и ги нарежете на ситно или ги накълцайте на дребно в кухненски робот. Смесете бекона и гъбите с лука и ябълката и ги напълнете в пилето. Покрийте с фолио, добавете чаша бульон, вино или  вода и запечете за 40 мин на 200 гр. След това махнете фолиото и допечете за още 10 мин, за да получите апетитен загар. След като извадите пилето, с помощта на лъжица извадете плънката и я сложете в удобна за блендиране купа. Добавете сметаната и соса, получен при печенето на пилето, и блендирайте до гладка смес. Сервирайте пилето с лъжица от сместа.

NutritionLabel

2 Comments

  • Николета

    Здравейте, страхотен блог! Много благодаря, че споделяте рецептите си с нас!
    Имам въпрос за бекона, суров или пушен трябва да е за тази рецепта? А от къде се купува суров бекон на ленти? Аз като човек, необичащ сладко, се радвам най-вече на солените рецепти, че ми е много трудно да разнообразявам основните ястия. Продължавайте да споделяте с нас страхотните си рецепти 🙂

    • healthywithdeni

      Здравей! Първо благодаря за милите думи за блога, старая се да публикувам от всичко по малко 🙂 за тази година имам план да добавям по-често и супи и салати. В тази рецепта съм използвала пушеният бекон на Пикок (марката на Лидл). Малко преди това беше на промоция, прочетох добри отзиви и тогава си купих за първи път, вече го ползваме редовно. Той е на голямо парче и аз си режа колкото ми трябва. Иначе суров, осолен, нарязан на ленти купувам от софийска месарница – Партньори. Купувала съм и от Била и Кауфланд от витрините, но са много къси лентите и не са с постоянно качество (попадала съм на откровено стари партиди). Вакуумираните по магазините намирам за малко скъпи спрямо грамажа им.

Leave a Reply

Close

Discover more from Healthy with Deni

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading