Основни

Пиле с моцарела

Има дни, в които имате нужда просто да метнете нещо да се готви и да си починете или да свършите малко допълнителна работа, но пък и да хапнето нещо красиво и засищащо. В  тези дни аз хапвам пиле с моцарела. Хем нищо сложно, хем крайният резултат е празник за окото и коремчето!

Нужните продукти:

400 г пилешко филе

125 г моцарела

500 мл доматен сок

Хималайска сол

Черен пипер

1 сл зехтин

26942785_10155319079034150_626238289_n

Почистете филето и го разрежете на две. Всяка половинка посолете със сол и пипер и обтрийте добре. Загрейте зехтина в тиган и запържете всяко от филетата докато стане златисто. Залейте с доматеният сок и оставете на средна температура докато сока се редуцира поне до половината. Ще отнеме около 30-35 мин, през това време обърнете филетата 2-3 пъти. След като соса се е сгъстил, а пилето готово, разрежете топката моцарела на две по дължина и сложете по една половинка върху всяко пиле. Покрийте с капак за 5 мин, за да се разтопи и сервирайте.

NutritionLabel

2 Comments

  • Stanislava

    Здравей Дени, чела съм, че не е хубаво да се пържи в зехин. Ако го сменим с кокосово масло? 🙂

    • healthywithdeni

      Аз съм малко раздвоена за това. По принцип и аз съм чела, че над определена температура става канцерогенна, но от друга страна средиземноморските народи пък само с това си готвят. Аз от както съм на НВХ готвя само със зехтин, а кокосово ползвам за пържене или сурови десерти. Може да ползваш кокосово ако искаш, или авокадово олио или всичко друго, което си приела за себе си 🙂 само ако ползваш кокосово не слагай много, защото когато изстине се втвърдява. Веднъж си правих яйца по панагюрски и кокосовото стана като парафин когато го сложих. Не е болка за умиране, но хрупа 😀

Leave a Reply

Close
%d