Основни

Лятна манджа за мазнолюбци

На тази рецепта няма да ви дам нито един точен грамаж, защото когато ви замирише на селска манджичка ще ви е все тая колко сте сложили, само ще се чудите кога ще е готово, за да го излапате. Хубавото е, че можете да я хапвате както в люта зима, с допълнително сланинка дори, така и в топло лятно време, като сложите повече зеленчуци.

Нужните продукти:

суров суджук

лук

зелена чушка

бекон

мазнина

сол

лют червен пипер

магданоз

Сложете мазнината в дълбок тиган и я загрейте. Нарежете бекона на ленти, а лука и чушките на полумесеци. Сложете бекона да се запържи, докато се зачерви, а след него и зеленчуците. Нарежете суджука на парчета и го добавете. Разбъркайте всичко, покрийте ги с капак и ги оставете за 15 мин. След 15 мин махнете капака и добавете солта и пипера, разбъркайте и оставете открито за още 5-10 мин. Махнете от фурната, поръсете със свеж магданоз и се насладете на тази почти селска манджа.

Advertisements

Leave a Reply

Close
Нисковъглехидратно хранене за всеки ден - бързо и лесно

С огромно удоволствие ви съобщавам, че първата ми книга Нисковъглехидратно хранене за всеки ден - бързо и лесно вече е на предпродажба! Приготвих и събрах всичко за вас с много старание и любов ❤️

%d bloggers like this: