Гарнитури

Топ 3 на най-добрите нисковъглехидратни пюрета

Трите пюрета, които могат да скрият шапката на картофеното пюре и да накарат всеки да го пропусне 😉

Морковено пюре

Само някой да ми каже, че морковите растат под земята и “не са режимни”. Хайде да проверим кой зеленчук е скорбялен и кой не, и да прочетем от кой каква полза имаме 🙂

Нужните продукти: (за 4 порции)

0.400 г моркови

60-70 г масло

течна сметана на вкус (около 2 – 3 сл)

сол

куркума

Почистете морковите, нарежете ги на кръгчета и ги задушете в лъжица масло докато омекнат. След като омекнат ги прехвърлете в удобен съд, добавете остатъка от маслото, подправките и сложете 2-3 лъжици сметана. Пасирайте с пасатор. Можете да го направите и в робот, но според мен с пасатор стават по-пухкави.

Пюре от грах

Нужните продукти: (за 4 порции)

0.400 г грах

60-70 г масло

сол

течна сметана (около 2 – 3 сл)

Сложете вода в тенджера и я загрейте докато заври. Изсипете граха и сварете докато омекне. При мен беше около 15 Мин, защото граха беше млад, при вас може да отнеме и малко повече, не се притеснявайте. Отцедете го добре и го пасирайте заедно с маслото, подправките и няколко лъжици сметана. Аз добавям 2-3 и ако ми се сторят малко слагам още. При граха колкото и да пасирам винаги остават малко люспи, които ако са за ежедневна употреба са Ок, но ако го правя за гости предпочитам да го мина и на цедка, за да ги впечатля максимално.

Пюре от карфиол

Топ класиката на нисковъглехидратните пюрета. Няма сайт, блогър или готвач, който да не го е приготвял. Все пак карфиола се използва най-често за заместник на картофа. А истината е че всъщност карфиола грее със собствена светлина и изобщо не е нужно да замества нещо 😉

Нужните продукти:

0.500 г карфиол

60-70 г масло

прясно мляко

сол

черен пипер

Почистете карфиола и го накъсайте на розички. Сварете в подсолена вода за около 30-35 Мин. Извадете и отцедете внимателно. Добавете подправките и маслото и пасирайте. Добавете мляко, за да направите сместа по-лека, като започнете с малко количество и при нужда добавете още.

One Comment

Leave a Reply

Close

Discover more from Healthy with Deni

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading