Десерти

Шоколадов чийзкейк

На рожден ден, като на рожден ден – ще се черпим с торта! На този ден преди цели две години създадох моето малко място, което вече не е толкова малко и е не само мое, но и Ваше! Цели две години, в които написах над 160 рецепти, направих хиляди снимки, запознах се със стотици хора, над 900 000 човека са ми се доверили и са минали през блога. Две години, през които ви показвам, че няма страшна болест, няма скучен режим и няма граници, които да не можем да надскочим! Две години, през които вие не спирате да ме радвате, изумявате и да ме карате да съм благодарна, че реших да се впусна в това приключение. Благодаря ви, че сте до мен и ми давате сили да не се отказвам! Честит рожден ден на мен!

Нужните продукти (за форма 18см):

90 г бадеми

150 + 50 мл течна животинска сметана

200 г крема сирене

2 яйца

2 х 80 г натурален шоколад (аз използвам 85%, но можете да използвате по-нисък процент, ако не сте свикнали с десерти без натурална сладост)

50 г масло (може кокосово или какаово)

Смелете бадемите и ги смесете с разтопеното масло. Сложете хартия за печене на дъното на формата и разпределете ядковата смес отгоре. Включете фурната на 180 градуса и сложете блата да се пече. Пече, може би е силно казано, но да хване лек загар докато приготвим чийз сместа. В купа изсипете крема сиренето. Разтопете единият шоколад и го добавете вътре. Започнете да разбивате с миксер на ниска скорост като добавяте 150 милилитра от сметаната. Когато сместа стане по-лесна за разбиване увеличете миксера и добавете двете яйца едно по едно. Извадете ядковият блат и го залейте с крема. Върнете във фурната и изпечете за 30 мин на 180 градуса.

За да приготвите шоколадовият ганаш, с който да залеете готовият чийзкейк разтопете шоколада  и добавете останалата сметана на тънка струйка. Бъркайте до получаване на средно гъст крем. Ако ви се стри много гъст можете да добавите още сметана до желаният резултат. Охладете чийзкейка и го залейте с ганаша. След това се почерепете с парченце по случай рожденият ден на Healthy with Deni!


One Comment

  • Яна Карадакова

    Страхотна рецепта! Приготвям си я за пореден път!. Браво!

Leave a Reply

Close
%d