Десерти

Мъфини с банан

Знаете че предпочитам да използвам естествената сладост на плодовете пред различните видове подсладители. За това не виждам проблем в употребата на банани в печива, защото разпределянето на въглехидратите в крайният продукт отново може да ги направи нисковъглехидратни. А кой не обича комбинацията на ароматен банан, хрупкави ядки и натурален шоколад.

Нужните продукти:

1 банан (около 150 г)

2 яйца L

70 г бадеми (или готово бадемово брашно)

50 г орехи

10 г кокосово брашно (1 сл)

1/2 чл сода

2 сл кокосова сметана/кокосов крем (това е твърдата част на върха на кенчето кокосово мляко)

2 сл какаова маса (или натурален шоколад)

Включете фурната на 200 градуса, за да загрее. Обелете банана и го намачкайте добре, така че да не останат никакви парченца от него. Прибавете двете яйца и разбийте добре с бъркалка. Смелете бадемите до получаването на фино брашно и заедно с кокосовото ги прибавете към яйцето и банана. Объркайте и сложете содата и орехите. Оставете сместа за 3-4 минути, за да се абсорбира течността напълно. Напълнете формичкуте за кексчета и оставете място до ръба. Изпечете за 15 минути. За глазурата разтопете какаовата маса или натуралният шоколад и добавете кокосовият крем. Разбийте с миксер до получаване на гъст крем. Охладете кексчетата и ги залейте с глазурата.

2 Comments

  • George

    Какъв натурален шоколад е подходящ да се ползва при нисковъглехидратна диета ? Стандартните натурални шоколади не се различават от млечните по количеството захар и калории.

    • healthywithdeni

      Личното ми мнение клони към Lindt и Roshen от 85% на горе. 18-19 г въглехидрати бяха на 100г по спомен, калориите не са толкова голям проблем. Факт че какаовата маса е най-режимният избор, но смятам че и с умерена употреба на натурални шоколади пак има успех.

Leave a Reply

Close
%d