Десерти

Шоколадова торта

За три години се случиха толкова много неща в този блог и в живота ми изобщо. За три години изминах толкова път, падах, ставах, вървях, променях се аз, а заедно с мен и блога. Промениха се възгледите ми за живота и храненето, за рецептите и продуктите, които ползвам, но не и това, че наистина вярвам, че нисковъглехидратното хранене ми помага да се чувствам по-добре. Надявам се, че този блог е променил и вас поне малко. Направил ви е по-уверени, по-спокойни и по-здрави. И ако преди 3 години щях да направя нещо сложно и засукано, днес избирам лесни рецепти, малко суетене и приготвяне и бърз резултат. Почерпете се виртуално за “здравето” на Healthy with Deni и направете още една година с мен 🙂

Нужните продукти(за форма 15см):

200 мл течна сметана

100 г масло

160 г натурален шоколад 85% (ако искате тортата да е съвсем кето, може да използвате какаова паста и подсладител като еритритол или стевия)

80 г лешници

80 г бадеми

80 г сурови тиквени семки

Пригответе си касерола и съд за водна баня. Загрейте водата и сложете огнеупорният съд върху нея. Сложете първо сметаната, а вътре нарежете маслото на кубчета докато се разтопи. Натрошете и шоколада и го добавете към топлата смес. Бъркайте до пълното разтваряне на шоколада и получаване на равномерен цвят на шоколадовата смес. Преместете от котлона, а на негово място сложете сух тиган. Загрейте го добре и сложете ядките. Запечете ги за 1-2 минути, напълно достатъчно, за да пуснат аромат. Изсипете ги в шоколадовата смес и объркайте добре. Оставете сместа да се охлади и пригответе тава с падащо дъно, за да изсипете тортата. Сложете хартия за печене на дъното и изсипете шоколадовата смес. Оставете в хладилник за поне 4 часа, а ако сте нетърпеливи – 30 минути във фризера и след това още час в хладилника.

Leave a Reply

Close

Discover more from Healthy with Deni

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading