От кухненският шкаф

Живот по време на карантина .. с Анелия от Healthylicious

Aко търсиш място където да откриеш баланса между здравословното, вкусното и полезното, то страницата на Ани – Healthylicious е твоето място! Рецепти от бабиният тефтер с дъх на модерно, и фюжън кухня, вдъхновена от различни пътувания, кой не обича и двете. А аз лично съм страхотен привърженик и на YouTube каналът и, където с нетърпение следя всичките и пътешествия. Преди няколко месеца имах и щастието да се запознаем лично, което само стана повод за още повече писане онлайн 😀 Днес сме и на гости в слънчева Варна 🙂

Къде те намираме под карантина?

В хубавата Варна. Или иначе казано – вкъщи. Имам огромния късмет да имам двор и много природа и зеленина около себе си, което осъзнавам, че е огромен плюс в текущата ситуация. Мисля, че природата липсва най-много на хората, не само социалните контакти. Първите 2 седмици ситуацията ми беше странна и се чувствах някак неудобно и неприятно, но с времето свикнах и осъзнах, че всъщност всичко си има плюсове. 

  • А какво щеше да правиш сега, ако не беше под карантина?

Ежедневието ми нямаше да е много по-различно, тъй като и в момента върша работата си така или иначе. Но определено щях да съм много по-активна, да ходя на повече места като магазини най-вече и също – спорт. Липсва ми да мога да отида на йога например. Мисля, че на хората им липсва точно изборът. Много неща не биха ги направили така или иначе, но идеята, че не могат и нямат избор, ги притеснява най-много.

  • Промениха ли се навиците ти за хранене и пазар?

Имаше период през първата седмица, когато определено забелязах, че се храня повече и това се дължеше на стреса. Не осъзнаваме в първия момент, но този тип ситуации много ни влият психически. Дори да не ни засягат пряко – като да сме загубили работа и т.н., всеки го преживява малко или много. Аз съм от хората, които като са притеснени, се хранят повече. Но пък от друга страна стоенето вкъщи ми даде още повече време за готвене и екеперименти и въпреки че не бях вдъхновена в началото, всъщност се оказа, че е положително нещо. Навиците ми на хранене не се промениха толкова много, освен че следобяд изпитвах повече глад и определено беше важно да си направя нещо не само качествено и вкусно, но и засищащо – и ума и тялото.

Навиците ми за пазар се промениха доста обаче, защото съм от хората, които постоянно обичат да ходя в магазина. Това ми е любимо място – мога да разглежда и подбирам продуктите доста дълго. Сега се стремя да ходя веднъж в седмица за по-голям пазар и ако ми се наложи по друг повод, понякога посещавам любим био магазин или си вземам нещо много необходимо. Просто свикнах с идеята, че ако нямам нещо в момента, няма да мога да го имам след 2 часа, а е най-добре да правя по-хубав план за пазаруване. Тук отново вмъквам, че това по някакъв начин е позитив, тъй като ни кара да сме по-организирани и да мислим и обръщаме внимание на нови детайли от ежедневието си.

  • Кое е първото нещо, което ще хапнеш на вън?

Със сигурност бих изпила едно хубаво кафе и просто бих стояла на маса в някое любимо заведение. Смятам, че и сега ще е важно да подкрепяме по-малките бизнеси и заведения, тъй като те ще пострадат. А, за храна – най-вероятно пица. Има само едно заведение във Варна, което прави пица с квас и смятам, че е качествена, а това е нещото, което изобщо не мога да пресъздам в истински вариант вкъщи. Мисля, че това ще е нещото – хубава пица Маргарита. А, след това с идванто на лятото, със сигурност ще е морска храна в някое крайбрежно заведение.

(снимките са от блога на Анелия)

Leave a Reply

Close

Discover more from Healthy with Deni

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading