Десерти

Двуцветен кекс с боровинки

След като 4 дни мия и замразявам боровинките, които си донесох от Тететвен, за да ги натъпча в най-миниатюрничкият фризер на света, реших, че повече не мога и остатъка ще сложа в кекс. Ами добре направих да ви кажа 🙂

Нужните продукти:

125 г крема сирене

4 яйца

100 г боровинки (аз предпочитам българските боровинки, които са много по-дребни и черни на цвят)

50 г бадемово брашно

30 г кокосово брашно

20 г рожков (или какао)

30 г еритритол (разбира се можете да го пропуснете или да заместите с друг подсладител спрямо това, което харесвате или ползвате)

1 чл есенция ванилия

1 бакпулвер

Включете фурната на 200 градуса, за да загрее докато приготвите сместа. Натрошете крема сиренето на малки парчета и го разбийте с яйцата до получаване на хомогена смес. Смесете брашната, еритритола и бакпулвера добре и ги прибавете към яйчената смес. Разбъркайте добре и разделете сместа на две. Едната оставете светла и добавете ванилията и боровинките в нея. В друтата сложете рожковия и смесете добре. Можете да използвате и какао, но както съм споменавала аз харесвам рожковия заради лекият карамелен аромат. Застелете тавичка с хартия за печене, напоследък аз предпочитам правите тавички, вместо стандартните кръгли. Изсипете бялата смес, а върху нея и кафявата. С помощта на клечка за зъби или шишче размесете леко двата пласта. Изпечете за 20 мин, а след това охладете на решетка, за да не се изпоти и омекне кекса.

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: