Закуска,  Тестени

Хлебчета с мащерка и сушени домати

Много нетрадиционно реших да завърша тази година със солена рецепта, но пък ще си заслужава обещавам ви. В едно време когато сте между какво да ям и има тонове храна за дояждане, ви предлагам тези малки хлебчета, които ще понесат толкова руска салата, колкото не можете да си представите. И пържола между тях веднага става на бургер. А ако се чудите дали можете да ги ползвате за яйца по бенедиктински за закуска, веднага ви казвам – всеки 5 звезден хотел ще завиди на закуската ви!

Нужните продукти:

3 яйца

90 г сусам (или пълномаслено сусамово брашно около 10 сл) (ако не сте консумирали сусамово брашно е възможно хлебчетата да ви нагарчат, за това може да използвате същото количество бадемово брашно*)

30 г кокосово брашно (около 3 сл)

4 – 5 сушени домати (ако са били киснати в зехтин ги ползвате директно, ако не са ги накиснете в топла вода за 20 – 30 мин)

1/2 чл сол

1/2 чл сода

1 сл зехтин

1 чл мащерка

1 чл сух чесън

Разбийте яйцата. Към тях добавете смленият сусам и всички сухи подправки. Разбъркайте, за да се разпределят равномерно. Нарежете сушените доматчета на малки кубчета и ги прибавете заедно с кокосовото брашно.Разбъркайте за последно и с помощта на лъжица разпределете в хартиени кошнички за мъфини.

Изпечете за 20 мин на 180 градуса.

Leave a Reply

Close

Discover more from Healthy with Deni

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading