Десерти

Тиквено руло

Зимата е почти тук, даже сняг видяхме вече. Това определено не е моето време от годината и обичам да го прекарвам у дома с чаша чай и някой режимен десерт. За това се подгответе за силни зимни манджи и много десерти с коледен аромат.

Нужните продукти:

400 г тиква

2 яйца

1 чч бадемово брашно (около 100 г)

1 бакпулвер

канела

индийско орехче

джинджифил

250 г крема сирене (можете да използвате същото количество маскарпоне)

1/2 чл есенция ванилия

4-5 сл кокосови стърготини

1 чл мед (ако тиквата ви не е сладка или не сте свикнали на десерти без подсладители)

Нарежете тиквата на прачета и я сложете да се пече на 200 градуса за 40тина минути. През това време може да забъркате крема – в робота изсипете крема сиренето, ванилията и кокосовите стърготини и ги разбъркайте. Отделете в купа за по-късно. След като изпечете тиквата я пасирайте или смелете в робот. Опитайте я, за да прецените дали е нужно да подслаждате с мед. Добавете яйцата, бадемовото брашно, бакпулвера и подправките и разбъркайте добре. Изсипете сместа в удобна тава с хартия за печене на дъното. Моята тава е 30 на 20 см. В загрятата от тиквата фурна сложете блата да се пече за 35 мин на 200 градуса. Печете в средата на фурната, а последните 5 мин свалете най-долу. Извадете блата и го охладете добре. Намажете с крема и навийте на руло.

NutritionLabel

2 Comments

  • sevgitozluk

    Хей, Дени. С вемтилатор ли печеш? И долу- горе колко е дебел блата? И последно мек ли остава или трябва да се повтвърди, преди да извадим 🙂

    • healthywithdeni

      Здравей, пека без вентилатор 🙂 Блата е дебел около 1 пръст, а като се изпече е мек, за да може да се завие лесно.

Leave a Reply

Close

Discover more from Healthy with Deni

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading