Десерти

Крем с печени ябълки

Както много добре знаете ябълките не присъстват редовно в менюто ми. Но също толкова добре знаете, че ако имам достъп до чист продукт с доказан произход, да не говорим за ябълки от дядовата градина, то просто няма как да откажа.

Нужните продукти:

400 г ябълки

100 г маскарпоне

50 г орехи

щипка канела

Ябълките ми бяха смесени жълти, червени и зелени, което означава че някои от тях ще са много сладки, а други много кисели. За това измийте всички ябълки, нарежете ги на четвъртини и почистете семките. Нарежете ги в тава и ги запечете за 20 Мин. Извадете ги от фурната и с помощта на лъжица извадете месестата част от ябълките. Коричките върнете в тавата и оставете в топлата фурна. След това можете да ги използвате за украса или като добавка към ароматен чай. Пасирайте ябълките и добавете маскарпонето. Пасирайте отново до получаване на гладък крем. Разпределете в десертни чашки и поръсете с канела и малко натрошени орехи.

(Поставям този етикет със съдържание с лека забележка. Използвала съм най-разпространената стойност за 100 г ябълки, но е добре да се отбележи, че те могат да варират, тъй като ябълките може да са много сладки или много кисели, което би променило и крайните нутриенти)

Leave a Reply

Close

Discover more from Healthy with Deni

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading